Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Lammhüftsteaks (à 200 g)
- 500 g Wasser
- 650 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 7 Prisen Salz
- 2 EL Öl
- 200 g rote Paprika, in Stücken (2 cm)
- 2 EL Balsamico, dunkel
- 200 g Fleischbrühe, flüssig
- 2 Knoblauchzehen
- 2 Stängel Rosmarin
- 3 EL Butter, kalt
- 100 g Milch
- 150 g Erbsen, TK
- 4 Stängel Minze, abgezupft
- Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2582 kJ / 616 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouillabaisse
1 Std.
Lammlachse mit Portwein-Rhabarber-Sauce
45 Min
Lammrücken mit Kräutermarinade, Trüffelpolenta und Bohnen
1 Std.
Peruanisches Ceviche
1 Std. 15 Min
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35 Min
Spargel-Papaya-Cocktail
35 Min
Seeteufel-Medaillons mit Fenchelsauce
1h 10min
Provenzialisches Lammragout
1h 40min
Rotbarsch mit Roter Mojo
1 Std.
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20min
Kaninchen in Barolosauce
1 Std. 15 Min
Edelfischragout
35 Min