Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat

Jakobsmuscheln auf Rucola-Orangen-Salat

4.1 12 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Fenchel in feinen Streifen (2-3 mm)
    200 g
  • Orangensaft
    30 g
  • Orangenmarmelade
    20 g
  • Balsamico, hell
    30 g
  • Senf
    ½ TL
  • Salz zum Würzen
  • Chiliflocken
    ¼ TL
  • Öl und etwas mehr zum Braten
    50 g
  • Wasser
    1270 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • Jakobsmuscheln
    600 g
  • Butter
    20 g
  • Vanilleschote halbiert
    ½
  • Rucola fein
    120 g
  • Orangen filetiert
    2

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 19 g
Kalorie 1439 kJ / 344 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...