![Seeteufel in Sauce Seeteufel in Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C5C355C8-95A6-4801-8C68-37B8E740BF1C/Derivates/EEC82E97-0604-4AA6-A1C9-FB388C50D133.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fond
- 20 Garnelen, roh, groß, geschält
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g natives Olivenöl
- 1 TL Paprika edelsüß
- 100 g Wasser
- 100 g trockener Weißwein
Seeteufel und Sauce
- 120 g Porree, nur weiße Anteile, in Stücken
- 80 g natives Olivenöl
- 20 g Mehl
- 100 g Tomatensauce
- 1 ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1000 g Seeteufelfilet, ohne Haut und Gräten, in Medaillons (à 70-80 g)
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 768 kJ / 184 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muscheln und Wolfsbarsch
1 Std.
Coq au vin
2 Std.
Bouillabaisse
1 Std.
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45 Min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 Min
Provenzialisches Lammragout
1h 40min
Jakobsmuscheln mit schwarzem Reis und Safran-Sahnesauce
35 min
Gewürzgarnelen mit Koriander
25 Min
Rindercarpaccio mit Thunfisch-Limetten-Creme
9h
Fischsuppe
1h 40min
Andalusische Fischsuppe
50 Min
Riesengarnelen in Cognac
20 Min