Seeteufel in Sauce

Seeteufel in Sauce

4.3 37 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Portionen

Składniki

Fond
  • Garnelen, roh, groß, geschält
    20
  • Knoblauchzehen
    2
  • natives Olivenöl
    30 g
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Wasser
    100 g
  • trockener Weißwein
    100 g
Seeteufel und Sauce
  • Porree nur weiße Anteile, in Stücken
    120 g
  • natives Olivenöl
    80 g
  • Mehl
    20 g
  • Tomatensauce
    100 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Seeteufelfilet, ohne Haut und Gräten in Medaillons (à 70-80 g)
    1000 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    2 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 20 g
Kalorie 768 kJ / 184 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...