Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fond
- 20 Garnelen, roh, groß, geschält
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g natives Olivenöl
- 1 TL Paprika edelsüß
- 100 g Wasser
- 100 g trockener Weißwein
Seeteufel und Sauce
- 120 g Porree, nur weiße Anteile, in Stücken
- 80 g natives Olivenöl
- 20 g Mehl
- 100 g Tomatensauce
- 1 ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1000 g Seeteufelfilet, ohne Haut und Gräten, in Medaillons (à 70-80 g)
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 768 kJ / 184 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalbsfilet mit Antipasti-Gemüse
1h
Skrei mit Muschelragout
1h 45min
Bouillabaisse
1h
Tagine mit Seeteufel
1h
Pangasiussuppe mit Garnelen
55 min
Tintenfisch mit Erbsen
35 min
Tintenfischsauce
40min
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Fischsuppe
1h 40min
Rotwein-Ente mit Feigen
50min
Riesengarnelen in Cognac
20 min
Andalusische Fischsuppe
50min