Urządzenia i Akcesoria
Seeteufel in Sauce
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
12 Portionen
Składniki
Fond
-
Garnelen, roh, groß, geschält20
-
Knoblauchzehen2
-
natives Olivenöl30 g
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Wasser100 g
-
trockener Weißwein100 g
Seeteufel und Sauce
-
Porree nur weiße Anteile, in Stücken120 g
-
natives Olivenöl80 g
-
Mehl20 g
-
Tomatensauce100 g
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Seeteufelfilet, ohne Haut und Gräten in Medaillons (à 70-80 g)1000 g
-
Schnittlauch in Röllchen2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
20 g
Kalorie
768 kJ /
184 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Weihnachts-Buffet
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Wolfsbarschröllchen mit Orangensauce
1 godz.
Muscheln und Wolfsbarsch
1 godz.
Skrei mit Muschelragout
1 godz. 45 min
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35 min
Schwarze Linguine
45 min
Tagine mit Seeteufel
1 godz.
Riesengarnelen in Cognac
20 min
Thunfischtatar mit Avocadocreme
20 min
Gambas Piri-Piri
25 min
Seeteufel an Tomatenrahm mit grünen Bohnen und Grillkartoffeln
40 min
Andalusische Fischsuppe
50 min
Muscheln in Weißweinsud
35 min