Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 10 g de beurre doux
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de bœuf
- 450 g de viande de bœuf, coupée en morceaux (paleron, jarret, queue, joue)
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 bouquet garni
- 400 g de carottes, coupées en rondelles
- 2 brins de persil frais, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1998 kJ / 473 kcal
- Białko
- 70.5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bœuf mijoté aux aubergines et olives vertes
2u.
Lapin à la provençale
1u.
Bœuf carottes
2u.
Poulet basquaise
50min
Epaule de veau à la normande
1u.
Blanquette de veau
1u.
Bœuf bourguignon
12h
Blanquette de veau
1u.
Cuisse de dinde à la moutarde
1u.
Pot-au-feu
1h 40min
Filet mignon de porc à la moutarde et aux pommes de terre
30min
Marmite de poulet et légumes d'automne
1h 40min