Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre, pour le moule
- 50 g de gruyère, coupé en morceaux
- 60 g de farine de blé
- 4 œufs
- 200 g de lait
- 100 g de crème liquide légère
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de roquefort, coupé en morceaux
- 50 g de lardons (en réserver quelques-uns pour la finition)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2093 kJ / 502 kcal
- Białko
- 23.8 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tatin d'échalotes au chèvre
1 Std. 10 Min
Croque-cake
50min
Soufflé à la fourme d'Ambert
40min
Clafoutis poivron, chorizo et fromage de chèvre
50min
Poire rôtie au chèvre
25min
Terrine de chèvre aux olives
3h 20min
Crumble tomate-chèvre
35min
Gratin de comté façon pudding
45min
Tuiles au fromage
15min
Cake au roquefort et aux poires
1h
Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons
45min
Cake chèvre et noix
50min