Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- huile végétale, pour huiler
- 300 g d'emmental, coupé en morceaux
- 200 g de farine de blé
- 500 g de lait
- 8 œufs moyens (53-63 g)
- 1 c. à café de sel
- 300 g de jambon blanc, coupé en lanières (1 cm env.)
- 200 g de fromage frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2700 kJ / 645 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 39 g
Alternatywne przepisy
Roulé de pomme de terre au fromage
45min
Croque-cake
50min
Croque flammekueche
55min
Crozetto aux lardons et poivrons
40min
Eclairs mimosa au jambon sec
1h 15min
Gaufre quiche
50min
Moelleux au jambon, coeur à la moutarde à l'ancienne
2h 45 min
Gratin de pain au reblochon
35min
Cake tendre mozza jambon
1h 20min
Gratin de crozets au jambon
1h
Pizza étoile
1h 40min
Pizzettes escargot
40min