![Torta Saint Honoré Torta Saint Honoré](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/749085d4-23b9-4e66-b981-c8d2bb6f2c61/Derivates/e880b5fc-d258-4550-9b19-b7d01fbabb32.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 170 g di burro freddo, a tocchetti
- 50 g di farina tipo 00
- 170 di farina tipo 00
- 100 g di acqua
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 di farina tipo 00
- 3 uova
Crema pasticcera
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 100 g di zucchero
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli d'uovo
- 5 g di cacao amaro in polvere
- 25 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
Caramello
- 300 g di zucchero
- 1080 g di acqua
- 20 g di miele
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3627 kJ / 867 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 93.7 g
- Tłuszcz
- 47.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 472.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta foresta nera
3h
Pan di Spagna
1 godz.
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Crema mousseline
1 godz.
Crema chiboust
1 godz.
Bignè alla crema di ricotta
2h 30min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2 Std.
Torta a strati mascarpone e lamponi
5 Std.
Crema diplomatica
30 min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 Min
Crema pasticcera alla vaniglia
15 min
Bignè con crema pasticcera
3h