Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 170 g di burro freddo, a tocchetti
- 50 g di farina tipo 00
- 170 di farina tipo 00
- 100 g di acqua
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 di farina tipo 00
- 3 uova
Crema pasticcera
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 100 g di zucchero
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli d'uovo
- 5 g di cacao amaro in polvere
- 25 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
Caramello
- 300 g di zucchero
- 1080 g di acqua
- 20 g di miele
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3627 kJ / 867 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 93.7 g
- Tłuszcz
- 47.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 472.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5 Std.
Bomboloni croccanti con crema
5 Std. 30 Min
Éclair con crema pasticcera e caramello
1h 10 min
Torta multistrato al limone e fiori di sambuco
5 Std. 30 Min
Bignè con crema chantilly e frutti rossi
2h 30 min
Pan di Spagna
1h
Crema pasticcera sottovuoto
1h
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Zuccotto ubriaco con glassa al cioccolato bianco
2h
Torta mimosa
1h 5min
Crema pasticcera alla vaniglia
15 Min
Bignè con crema pasticcera
3 Std.