![Ricotta (TM6) Ricotta (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35A4ED8F-41AB-4364-9D8F-C813C6C5BF0C/Derivates/82b7f748-0712-46c9-898a-611981ad4ea2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g di latte intero fresco
- 80 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato
- Wartości odżywcze
- na 2 porzioni
- Kalorie
- 5125.4 kJ / 1225 kcal
- Białko
- 64.8 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 65 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 801 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè alla crema di ricotta
2 Std. 30 Min
Yogurt
12hod.
Code di aragosta con crema pasticcera
6 Std.
Primo sale
13h 30min
Ricotta
5hod. 30min
Yogurt alla stracciatella
14u. 20min
Latte condensato
1 godz.
Croccante alle mandorle
1 godz. 30 min
Pane bianco
3u.
Yogurt naturale (con fermenti per yogurt)
12 Std. 15 Min
Cornetti brioche
6 Std. 30 Min
Yogurt greco (con fermenti per yogurt)
18h 20min