Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter
- 30 g di chicchi di grano
- 30 g di chicchi di segale
- 20 g di pangrattato
- 25 g di semi di lino
- 20 g di semi di sesamo
- 40 g di fiocchi di avena
- 300 g di acqua
Impasto
- 1600 g di acqua (di cui 100 g fredda)
- 10 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 340 g di farina tipo 2, forte (almeno W320)
-
10
g di malto in polvere
lub 10 g di miele - 10 g di burro freddo, a pezzi
- 10 g di sale
- olio extravergine di oliva q.b.
- 30 g di succo di limone
- 4 cucchiai di semi di sesamo
- 1 cucchiaio di sale grosso (opcjonalnie)
- farina di semola q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane veneziano
18h 30 min
Panini al cumino
16h 30 min
Cipolle sottaceto (TM6)
45min
Pane senza lievito
19h
Pane tartaruga
20h
Panini della Val Venosta
15h 30 min
Balep korkun
1 Std. 30 Min
Filoncini di semola
4 godz.
Ciabattine
3 Std. 30 Min
Pane semplice
4 godz.
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Pizza napoletana
9 godz.