Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)

Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)

4.2 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
10 porzioni

Składniki

Mousse al cioccolato bianco
  • di cioccolato bianco a pezzi
    340 g
  • di latte intero
    150 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di gelatina in fogli ammollata in 40 g di acqua fredda
    8 g
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    200 g
  • di lamponi + q.b. per servire
    100 g
  • pandoro
Glassa a specchio
  • di acqua
    75 g
  • di zucchero
    140 g
  • di glucosio
    140 g
    140 g di miele
  • di gelatina in fogli ammollata in 50 g di acqua fredda
    13 g
  • colorante alimentare rosso in gel q.b.
  • di latte condensato
    100 g
Terminare la preparazione
  • di cioccolato fuso
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 512.7 kcal / 2146.1 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 70.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 59.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...