Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di farina tipo 0
- 220 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 150 g di mandorle con la pellicina
- 2 uova
- 1 stecca di vaniglia, i semini
Terminare la preparazione
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 436.3 kJ / 104.3 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 23.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantuccini di Prato
1h
Cantuccini da regalare (TM6)
1h
Parrozzo
1h 10 min.
Brutti ma buoni
2h
Cantucci integrali cioccolato e nocciole
50 min.
Cantucci
1hod. 50min
Biscotti alla nocciola
2h
Brutti ma buoni di Gavirate
1h 55min
Mini sbriciolate con crema gianduia
1h
Biscotti croccanti alle mandorle
1h 15 min.
Fave dei Morti
55 min.
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55 min.