Piccoli polpettoni in crosta

Piccoli polpettoni in crosta

4.6 39 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Impasto per crosta
  • di acqua
    50 g
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • di vino bianco
    30 g
  • di bicarbonato
    1 cucchiaini rasi
  • di farina tipo 00
    250 g
Mini polpettone
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
    50 g
  • di pane raffermo a pezzi
    30 g
    30 g di pangrattato
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate
    2 rametti
  • di carne trita di manzo
    300 g
  • uovo
    1
  • di sale + q.b. per spolverizzare
    1 cucchiaino
  • di pepe nero in polvere + q.b. per spolverizzare
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    10 g
  • di prosciutto cotto tagliate normali (2 mm)
    4 fette
  • fettine di formaggio fuso
    4
  • di acqua
    500 g
Terminare la preparazione
  • di farina tipo 00 + q.b.
    20 g
  • di polpa di pomodoro
    50 g
  • uovo sbattuto
    1
  • di semi di sesamo
    4 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 738 kcal / 3088 kJ
Białko 45.3 g
Tłuszcz 35.3 g
Węglowodany 63.9 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...