Pasticcio di carne e mele in crosta

Pasticcio di carne e mele in crosta

3.6 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 fette

Składniki

Pasta brisée
  • di farina tipo 00
    250 g
  • di burro a pezzi
    100 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di acqua fredda
    70 g
Ripieno
  • spicchio di aglio senza anima
    1
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate
    4 rametti
  • di carne trita di maiale
    650 g
  • di speck a striscioline (larghe 1 cm circa)
    50 g
  • di coppa di maiale a striscioline (larghe 1 cm circa)
    100 g
  • di vino bianco secco
    2 cucchiai
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di mele verdi Granny Smith, sbucciate e a tocchetti (2-3 cm)
    200 g
  • di carota lessa
    90 g

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 410 kcal / 1715 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 23.4 g
Węglowodany 27.6 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...