Pasticcio di carne e mele in crosta

Pasticcio di carne e mele in crosta

3.6 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 fette

Składniki

Pasta brisée
  • 250 g di farina tipo 00
  • 100 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 70 g di acqua fredda
Ripieno
  • 1 spicchio di aglio senza anima
  • 4 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate
  • 650 g di carne trita di maiale
  • 50 g di speck a striscioline (larghe 1 cm circa)
  • 100 g di coppa di maiale a striscioline (larghe 1 cm circa)
  • 2 cucchiai di vino bianco secco
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 200 g di mele verdi Granny Smith, sbucciate e a tocchetti (2-3 cm)
  • 90 g di carota lessa

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 410 kcal / 1715 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 23.4 g
Węglowodany 27.6 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...