Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 250 g di farina tipo 00
- 100 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 70 g di acqua fredda
Ripieno
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 650 g di carne trita di maiale
- 50 g di speck a striscioline (larghe 1 cm circa)
- 100 g di coppa di maiale a striscioline (larghe 1 cm circa)
- 2 cucchiai di vino bianco secco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di mele verdi Granny Smith, sbucciate e a tocchetti (2-3 cm)
- 90 g di carota lessa
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1715 kJ / 410 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lonza con salsa alle cipolle e vino bianco
1h
Polpettone classico
1h 15min
Tacchino in agrodolce
1j 10 menit
Polpettone di carne ripieno di spinaci e formaggio
1h 15min
Polpettone allo speck con pere
1h
Lonza, salsicce e cipolle
50 Min
Polpettoni di peperoni
1 Std. 20 Min
Polpette danesi
50 Min
Petto di pollo ripieno al brie e mirtilli rossi
45 Min
Polpette alla noce moscata e salsa alla cannella
50 Min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h
Polpettone al Varoma con contorno
1 godz. 45 min