![Gnocchi alle mandorle Gnocchi alle mandorle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/254158.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 40 g di mandorle pelate
- 500 g di acqua
- 700 g di patate, pelate e a fette (0.5 cm)
- 220 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di sale
Salsa alle mandorle
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di mandorle pelate
- 6 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 2 foglie di menta, lavate e asciugate
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 120 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3770 kJ / 901 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 79.3 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle agli spinaci, stracciatella e pomodorini (senza glutine)
50 min
Tagliatelle mele e speck
1 Std.
Crema di funghi e noci
15 Min
Tagliatelle al pesto di pistacchio e limone
30 Min
Gnocchi allo yogurt e prosciutto crudo
1 godz. 10 min
Lasagne con patate, porcini e taleggio
1 Std.
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30 Min
Rotolini di lasagne salmone e basilico
55 Min
Crocchette con Gorgonzola e salsa alle mele cotogne
10 Std.
Trofie pesto di pistacchi e arancia
20 Min
Risotto alle carote e salsiccia con chips di carote viola (per 2 persone)
40 Min
Spaghetti con sugo sfizioso
20 Min