Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 40 g di mandorle pelate
- 500 g di acqua
- 700 g di patate, pelate e a fette (0.5 cm)
- 220 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di sale
Salsa alle mandorle
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di mandorle pelate
- 6 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 2 foglie di menta, lavate e asciugate
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 120 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3770 kJ / 901 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 79.3 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di ricotta e noci
10 min
Farfalle al pesto di frutta secca e caprino
30min
Tagliatelle al pesto di pistacchio e limone
30min
Fusilli con pesto di rucola e bresaola
30min
Pesto di nocciole
10 min
Girelle con pesto di noci
50min
Tortiglioni in salsa eoliana
40min
Lasagne al pesto di pistacchi
1h 40min
Tagliatelle con pesto di rosmarino
35min
Linguine al pesto di nocciole ed erbette
20 min
Trofie pesto di pistacchi e arancia
20 min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25min