Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per spennellare
- 160 g di pesce spada per carpaccio (circa 12 fette sottili)
- 500 g di acqua
- 100 g di pane carasau
- 20 g di succo di limone
- 30 g di succo di arancia
- 1 pizzico di origano secco
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 3184 kJ / 761 kcal
- Białko
- 44.6 g
- Węglowodany
- 76.8 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Bavette con scampi all'arancia
15 Min
Paccheri filanti al gratin
1 Std. 35 Min
Capesante al profumo di arancia
1 Std. 10 Min
Orata e vongole con salsa alle verdure
30 Min
Bicchierini prosciutto e melone
3 godz. 25 min
Risotto ai frutti della passione con scampi
1sa 30 dk
Calamaretti ai pistacchi
30 Min
Bruschetta terra e mare al piccante
35 dk
Tegamino di vongole e zucchine
40 Min
Seppioline e gamberi gratinati
1 Std. 10 Min
Calamari su crema di piselli e pomodori
50 dk
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35 dk