Urządzenia i Akcesoria
Bajaderki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
30 sztuk
Składniki
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
50 g migdałów, w płatkach
-
50 g rodzynek (opcjonalnie)
-
75 g herbatników
-
500 g resztek ciasta np. babki, piernika (patrz wskazówka), pokrojonych na kawałki
-
70 g mleka
-
30 - 50 g cukru
-
2 łyżki kakao naturalnego, niesłodzonego
-
180 g powideł śliwkowych
-
40 g likieru wiśniowego40 g rumu
-
30 g wiórków kokosowych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
2.4 g
Kalorie
540.6 kJ /
129.1 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
18.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SPRYTNE GOTOWANIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tort Marysieńka
9 godz. 30 min
Kostka kokosowa (lamingtony)
1 godz. 15 min
Salami czekoladowe z bakaliami
4 godz.
Trufle kasztanki
2 godz.
Pasta pralinowa
30 min
Argentyńskie ciasteczka alfajores
1 godz. 10 min
Kokosanki
1 godz.
Krem kokosowo-czekoladowy
15 min
Baletki
1 godz. 10 min
Trufle kawowe
30 min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 godz. 30 min
Piszinger kakaowy
12 godz. 30 min