Piernik staropolski cz. II

Piernik staropolski cz. II

4.3 778 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 98 godz.
15 kawałków

Składniki

  • ciasta piernikowego z przepisu „Piernik staropolski cz. I”
    1200 g
  • powideł śliwkowych
    200 - 230 g
  • masy marcepanowej
    420 - 440 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
    250 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    80 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 588 kcal / 2464 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 27.8 g
Węglowodany 78 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...