
Urządzenia i Akcesoria
Piernik staropolski cz. II
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 98 godz.
15 kawałków
Składniki
-
ciasta piernikowego z przepisu „Piernik staropolski cz. I”1200 g
-
powideł śliwkowych200 - 230 g
-
masy marcepanowej420 - 440 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki250 g
-
masła pokrojonego na kawałki80 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
588 kcal /
2464 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
27.8 g
Węglowodany
78 g
Błonnik
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rogale à la marcińskie
10 godz.
Pierniczki Lebkuchen
4 godz.
Zakwas buraczany
168 godz. 50 min
Stollen
6 godz.
Masa marcepanowa
1 godz. 5 min
Masa makowa z białego maku
30 min
Makowiec świąteczny
2 godz. 10 min
Masa makowa
30 min
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Przyprawa do piernika
5 min
Piernik staropolski cz. I
672 godz. 30 min
Kutia
24 godz. 50 min