Urządzenia i Akcesoria
Piernik staropolski cz. II
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 98 godz.
15 kawałków
Składniki
-
1200 g ciasta piernikowego z przepisu „Piernik staropolski cz. I”
-
200 - 230 g powideł śliwkowych
-
420 - 440 g masy marcepanowej
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
8.8 g
Kalorie
2464 kJ /
588 kcal
Tłuszcz
27.8 g
Błonnik
3.8 g
Węglowodany
78 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masa marcepanowa
1 godz. 5 min
Masa makowa
30 min
Przyprawa do piernika
5 min
Marcepanowe batoniki
2 godz. 40 min
Ciasto makowa panienka
7 godz. 40 min
Makowiec z białym makiem
2 godz. 20 min
Świąteczny sernik Speculoos
8 godz. 40 min
Piernik choinka
15 godz. 30 min
Rolada piernikowa z kremem i marcepanem
4 godz. 40 min
Ciasteczkowy krem korzenny (Krem Speculoos)
10 min
Piernik staropolski cz. I
672 godz. 30 min
Rogale à la marcińskie
10 godz.