
Urządzenia i Akcesoria
Piernik staropolski cz. II
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 98 godz.
15 kawałków
Składniki
-
1200 g ciasta piernikowego z przepisu „Piernik staropolski cz. I”
-
200 - 230 g powideł śliwkowych
-
420 - 440 g masy marcepanowej
-
250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
588 kcal /
2464 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
27.8 g
Węglowodany
78 g
Błonnik
3.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska