Urządzenia i Akcesoria
Powidła wiśniowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 słoiki
Składniki
-
1300 g wiśni, świeżych bez pestek
-
400 g cukru
-
1 łyżka agaru
-
3 łyżki wody
-
3 goździki
-
¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1.9 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
2480.4 kJ /
592.8 kcal
Tłuszcz
0.7 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
152.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z owoców leśnych
40 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1 godz. 30 min