
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g wiśni, świeżych bez pestek
- 400 g cukru
- 1 łyżka agaru
- 3 łyżki wody
- 3 goździki
- ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 592.8 kcal / 2480.4 kJ
- Białko
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Węglowodany
- 152.2 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Sód
- 1.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem malinowy
40 min
Konfitura brzoskwiniowo-żurawinowa
1 godz. 25 min
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Dżem truskawkowy
1 godz. 5 min