Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g wiśni, świeżych, bez pestek
- 400 g cukru
- 1 łyżka agaru
- 3 łyżki wody
- 3 goździki
- ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 2480.4 kJ / 592.8 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 152.2 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 1.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z truskawek (z mieszanką żelującą 3:1)
30 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50min
Dżem malinowy
40 Min
Dżem z owoców jagodowych
1h
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 Min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1h
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem z malin i czarnej porzeczki
1h 30 min
Dżem z czarnej porzeczki
35min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15min