Sernik truskawkowy na zimno
TM6 TM5

Sernik truskawkowy na zimno

4.5 (251 ocen)

Składniki

Spód

  • 200 g sucharków, połamanych na kawałki
  • 350 g kremu orzechowo-czekoladowego, o temp. pokojowej

Masa truskawkowa

  • 40 g żelatyny w proszku
  • 80 g wody
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, schłodzonej
  • 500 g truskawek, świeżych
    lub 500 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 80 - 100 g cukru
  • 10 - 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 750 g jogurtu typu greckiego

Masa waniliowa

  • 10 g żelatyny w proszku
  • 60 g wody
  • 40 - 50 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 200 g serka kremowego, śmietankowego
  • 250 g jogurtu typu greckiego
  • 200 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2009.6 kJ / 480.3 kcal
Białko
15.8 g
Węglowodany
57.6 g
Tłuszcz
21.2 g
Tłuszcz nasycony
15.4 g
Błonnik
3.8 g
Sód
220.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy