Sernik truskawkowy na zimno

Sernik truskawkowy na zimno

4.4 278 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

Spód
  • sucharków połamanych na kawałki
    200 g
  • kremu orzechowo-czekoladowego o temp. pokojowej
    350 g
Masa truskawkowa
  • żelatyny w proszku
    40 g
  • wody
    80 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    200 g
  • truskawek, świeżych
    500 g
    500 g truskawek, mrożonych
  • cukru
    80 - 100 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 - 15 g
  • jogurtu typu greckiego
    750 g
Masa waniliowa
  • żelatyny w proszku
    10 g
  • wody
    60 g
  • cukru
    40 - 50 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • serka kremowego śmietankowego
    200 g
  • jogurtu typu greckiego
    250 g
  • truskawek, świeżych przekrojonych na pół, do dekoracji
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 480.3 kcal / 2009.6 kJ
Białko 15.8 g
Tłuszcz 21.2 g
Węglowodany 57.6 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 15.4 g
Sód 220.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...