
Urządzenia i Akcesoria
Sernik truskawkowy na zimno
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
sucharków połamanych na kawałki200 g
-
kremu orzechowo-czekoladowego o temp. pokojowej350 g
Masa truskawkowa
-
żelatyny w proszku40 g
-
wody80 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki200 g
-
truskawek, świeżych500 g
-
cukru80 - 100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 - 15 g
-
jogurtu typu greckiego750 g
Masa waniliowa
-
żelatyny w proszku10 g
-
wody60 g
-
cukru40 - 50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
serka kremowego śmietankowego200 g
-
jogurtu typu greckiego250 g
-
truskawek, świeżych przekrojonych na pół, do dekoracji200 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
480.3 kcal /
2009.6 kJ
Białko
15.8 g
Tłuszcz
21.2 g
Węglowodany
57.6 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
15.4 g
Sód
220.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SERNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska