Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 250 g mięsa wołowego, mielonego
- 50 g czerwonego wina
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 330 g wody
- 1 łyżeczka cukru
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
- 1 liść laurowy, suszony
- 350 g makaronu, suchego, typu maccheroni lub penne
- ser żółty, tarty, np. Gouda, Edam, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2373.9 kJ / 567 kcal
- Białko
- 30.5 g
- Węglowodany
- 79.5 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kurczak z makaronem w sosie śmietanowym
35 min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min
Makaron w sosie pomidorowo-ziołowym
50 min
Makaron po bolońsku
40 min
Gnocchi z warzywami i wieprzowiną
1h
Makaron a'la carbonara
30 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1h 30min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20min
Szybkie chili con carne
30 min
Makaron w sosie bolońskim
40 min