
Urządzenia i Akcesoria
Makaron à la bolognese
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g pieczarek przekrojonych na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
50 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
250 g mięsa wołowego, mielonego
-
50 g czerwonego wina
-
1 łyżeczka cukru
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
330 g wody
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
350 g makaronu, suchego typu maccheroni lub penne
-
ser żółty tarty, np. Gouda, Edam, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
567 kcal /
2373.9 kJ
Białko
30.5 g
Tłuszcz
15.3 g
Węglowodany
79.5 g
Błonnik
5.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE MAKARONY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kurczak z makaronem w sosie śmietanowym
35 min
Makaron w sosie pomidorowo-ziołowym
50 min
Makaron w sosie bolońskim
40 min
Makaron po bolońsku
40 min
Makaron z kiełbasą chorizo i serem
20 min
Sos pomidorowy z mięsem (ragù)
1 godz. 30 min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM5, TM6)
1 godz. 15 min
Makaron z sosem pomidorowo-bazyliowym i szynką
40 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Sos neapolitański
1 godz.
Spaghetti napoletana (TM5, TM6)
40 min
Makaron z kurczakiem i pieczarkami
30 min