
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g pieczarek przekrojonych na pół
- 80 g cebuli przekrojonej na pół
- 50 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 250 g mięsa wołowego, mielonego
- 50 g czerwonego wina
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 330 g wody
- 1 łyżeczka cukru
- 1 - 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu, mielonego
- 1 łyżeczka ziół włoskich, mieszanych, suszonych
- 1 liść laurowy, suszony
- 350 g makaronu, suchego typu maccheroni lub penne
- ser żółty tarty, np. Gouda, Edam, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 567 kcal / 2373.9 kJ
- Białko
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Węglowodany
- 79.5 g
- Błonnik
- 5.8 g