![Buckwheat bread Buckwheat bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/23E1F34F-5C9B-4434-9548-0628C01B4594/Derivates/A8C90368-91A9-4204-977D-78E4D9A9A12B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 140 g buckwheat groats
- 200 g basmati rice
- 140 g arrowroot flour
- 40 g chia seeds
- 1 tsp xanthan gum
- 1 tsp paprika
- 1 tsp salt
- 400 g water
- 15 g white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 1 tbsp rice wine vinegar
- 2 eggs
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 782.6 kJ / 186.3 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 278.1 mg
Alternatywne przepisy
Gluten and grain free bread rolls
1h 20min
Buckwheat and almond slider buns
1 Std. 15 Min
Gluten free Mediterranean bread
1 Std. 35 Min
Sesame and chia seed loaf
2 Std. 20 Min
Gluten and grain free bread rolls
1h 20min
Paleo sandwich bread
1 Std. 30 Min
Gluten-free goodness pastry
1h
Gluten free self-raising flour
10min
Gluten free flour mix
10min
Sun-dried tomato and pepita bread
2h
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min
Gluten free sourdough bread
192 godz. 20 min