
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruche ciasto
- 60 g cukru
- 70 g migdałów, w płatkach
- 130 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
- 180 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
Nadzienie
- 600 g rabarbaru różowego, pokrojonego na 11-12 cm kawałki
- 150 g brązowego cukru
- 70 g wody
- mąka pszenna do oprószenia blatu
- 80 g cukru
- 5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
- 400 g sera ricotta podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- migdały, w płatkach do posypania ciasta
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 266.6 kcal / 1116.2 kJ
- Białko
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Tarta z marmoladą pigwową
50 min
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Sernik z rabarbarem
7 godz. 30 min
Brownie z gruszkami
1 godz. 15 min
Włoska tarta z dżemem
2 godz. 35 min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5 godz. 40 min