Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g ryżu białego, długoziarnistego
- 50 g kaszy gryczanej, niepalonej
- 200 g wody
-
200
g mleka
lub 200 g napoju roślinnego, np. sojowego, ryżowego, migdałowego - 1 łyżeczka cukru
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka) - 40 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 50 g mąki kukurydzianej
- 10 g soli (2 łyżeczki)
- 1 jajko
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 394.3 kJ / 94.2 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 185.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 godz.
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 godz. 30 min
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2 godz. 30 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3h 10min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25min
Bezglutenowy chleb tostowy
15 Std.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min