Urządzenia i Akcesoria
Likier jajeczny na ciepło (Eggnog)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
16 porcji
Składniki
-
3 jajka
-
2 żółtka
-
40 - 50 g cukru
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
-
250 g mleka
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
250 g brandy250 g złotego rumu
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
31.9 mg
Białko
2 g
Kalorie
440 kJ /
105.2 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Likier chałwowy
15 min
Likier piernikowy
10 min
Likier marcepanowy
15 min
Likier makowy
1 godz. 20 min
Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)
10 min
Pomarańczowy likier jajeczny
20 min
Espresso martini
5 min
Likier jajeczny z orzechami pekan
2 godz. 20 min
Likier na bazie rumu
30 min
Likier jajeczny
15 min
Pomarańczowe zabajone
15 min
Likier kokosowy
20 min