Likier jajeczny na ciepło (Eggnog)
TM6 TM5

Likier jajeczny na ciepło (Eggnog)

2.9 (74 oceny)

Składniki

  • 3 jajka
  • 2 żółtka
  • 40 - 50 g cukru
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 szczypta soli
  • 250 g mleka
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 250 g złotego rumu
    lub 250 g brandy
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
440 kJ / 105.2 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
3.7 g
Tłuszcz
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Błonnik
0 g
Sód
31.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy