Likier jajeczny na ciepło (Eggnog)

Likier jajeczny na ciepło (Eggnog)

2.9 79 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
16 porcji

Składniki

  • 3 jajka
  • 2 żółtka
  • 40 - 50 g cukru
  • ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 szczypta soli
  • 250 g mleka
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 250 g złotego rumu
    250 g brandy
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 31.9 mg
Białko 2 g
Kalorie 440 kJ / 105.2 kcal
Tłuszcz 5.2 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...