Urządzenia i Akcesoria
Likier jajeczny na ciepło (Eggnog)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
16 porcji
Składniki
-
3 jajka
-
2 żółtka
-
40 - 50 g cukru
-
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
-
250 g mleka
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
250 g brandy250 g złotego rumu
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
31.9 mg
Białko
2 g
Kalorie
440 kJ /
105.2 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Węglowodany
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Likier jajeczny
15 min
Likier chałwowy
15 min
Likier piernikowy
10 min
Likier karmelowy
48 godz. 40 min
Likier makowy
1 godz. 20 min
Kartofelki marcepanowe
1 godz. 15 min
Bombardino
15 min
Pomarańczowy likier jajeczny
20 min
Likier marcepanowy
15 min
Pascha Wielkanocna
12 godz. 30 min
Pikantne karmelizowane orzechy z rozmarynem
45 min
Kogel-mogel
5 min