
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La vichyssoise
- 500 g de filet de haddock (1 filet)
- 300 g de blancs de poireau coupés en tronçons
- 2 c. à soupe rases d'huile d'olive
- 1 pincée de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
- 300 g d'eau
- 300 g de pommes de terre détaillées en dés
- 400 g de lait
Le tartare de haddock
- 1 c. à soupe rase d'huile d'olive
- 1 bouquet de ciboulette fraîche ciselé
- 5 feuilles de coriandre fraîche ciselées
- le zeste d'un citron vert non traité
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 396 kcal / 1667 kJ
- Białko
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Węglowodany
- 21.3 g