Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'escalopes de dinde émincées
- 250 g de yaourt nature brassé (2 yaourts)
- 1 ½ c. à café de garam masala en poudre
- 1 pistil de safran
- 200 g de lait
- 25 g d'huile de sésame
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café de paprika
- 3 clous de girofle
- 2 gousses de graines de cardamome
- 110 g d'oignon, coupé en 4
- 1 gousse d'ail
- 10 g de gingembre frais
- 400 g de pulpe de tomate en dés
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1766 kJ / 421 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Poulet marocain au garam masala et couscous
50min
Poulet tikka masala
35min
Chicken korma
50min
Poulet tandoori
45 min
Bœuf carottes vietnamien
1 godz. 20 min
Brochettes de bœuf épicé aux légumes du soleil et boulgour
1 godz. 15 min
Poulet à la cantonaise et aux légumes
35min
Crevettes guinéennes
25min
Porc vindaloo
2 godz. 30 min
Korma d'agneau
13h 50min
Poulet sauce San Fernando
55min
Biryani de poulet
55min