Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'escalopes de dinde émincées
- 250 g de yaourt nature brassé (2 yaourts)
- 1 ½ c. à café de garam masala en poudre
- 1 pistil de safran
- 200 g de lait
- 25 g d'huile de sésame
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 1 c. à café de paprika
- 3 clous de girofle
- 2 gousses de graines de cardamome
- 110 g d'oignon, coupé en 4
- 1 gousse d'ail
- 10 g de gingembre frais
- 400 g de pulpe de tomate en dés
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1766 kJ / 421 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Poulet tandoori
45 min
Curry de poulet express
30min
Tajine de poulet au citron confit
3h
Curry de poulet du Mozambique
45 min
Curry d'agneau aux aubergines
50min
Curry d'agneau du Cachemire
3h 35min
Biryani de poulet
55min
Poulet tikka masala
35 min
Poulet sauce San Fernando
55min
Poulet marocain au garam masala et couscous
50min
Chicken korma
50min
Bœuf carottes vietnamien
1h 20 min