
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 1 échalote coupée en deux
- 2 branches de persil frais lavées et séchées
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 3 cœurs d'artichauts frais coupés en lamelles
- 2 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 300 g de crevettes crues, décortiquées détaillées en morceaux
- 1500 g d'eau
- 350 g de pâtes sèches aux œufs, type tagliolini
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 461 kcal / 1929 kJ
- Białko
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Węglowodany
- 70.4 g
- Błonnik
- 7 g