Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, coupés en morceaux
- 2 gousse d'ail
- 20 g de gingembre frais, coupé en morceaux
- 30 g d'huile végétale
- 200 g de tomates, coupées en morceaux
- 1200 g de poulet, coupé en morceaux (1 poulet entier env.)
- 100 g de crème de coco
- 2 c. à café de sel
- 150 g de lait de coco
- 1 pincée de piment pili-pili déshydraté en poudre
- coriandre fraîche, hachée pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2937.2 kJ / 702 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 55 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet tandoori
45min
Biryani de dinde
8h 50min
Poulet et riz aux sept-épices
35 Min
Colombo de porc
1h 15min
Curry de poulet express
30 Min
Colombo de porc
1 Std. 20 Min
Porc vindaloo
2 godz. 30 min
Poulet mariné au curcuma et poivre noir, kasha aux épices
1h
Poulet aux gombos à la brésilienne
50 Min
Poulet tikka masala
35 Min
Bœuf carottes vietnamien
1 Std. 20 Min
Mafé de poulet
1h