Rosenkohleintopf mit Kasseler

Rosenkohleintopf mit Kasseler

4.2 408 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • getrocknete Aprikosen, entsteint (Soft-Aprikosen)
    50 g
  • Petersilie abgezupft
    5 Stängel
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Pflanzenöl
    20 g
  • Kasseler (Nacken), in Stücken (3 cm)
    400 g
  • Wasser kochend heiß
    800 g
  • Majoran, getrocknet
    2 TL
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    5 Prisen
  • festkochende Kartoffeln
    500 g
  • Rosenkohl
    600 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 414 kcal / 1735 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...