![Rosenkohleintopf mit Kasseler Rosenkohleintopf mit Kasseler](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2C7C0F36-DE41-4CF5-BACD-216FB03FD9D1/Derivates/31BF353A-C732-46CA-83D8-80BBB7A05F35.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g getrocknete Aprikosen, entsteint (Soft-Aprikosen)
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Pflanzenöl
- 400 g Kasseler (Nacken), in Stücken (3 cm)
- 800 g Wasser, kochend heiß
- 2 TL Majoran, getrocknet
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- ½ TL Salz
- 5 Prisen Pfeffer
- 500 g festkochende Kartoffeln
- 600 g Rosenkohl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1735 kJ / 414 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40min
Rosenkohl-Gulasch mit Kasseler und Spätzle
50 Min
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1 Std.
Rindfleisch-Wintergemüsetopf
1h 45 min
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1 Std. 10 Min
Linseneintopf mit Kasseler und Ananas
1 Std.
Kartoffel-Bohnen-Eintopf mit Kalbsfilet
1 godz. 20 min
Kasseler-Gemüse-Eintopf
40min
Kasseler Gulasch
40min
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40min
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30 Min
Sommerliche Spitzkohlsuppe
1 Std.