Sauerkrautsuppe

Sauerkrautsuppe

4.6 321 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
16 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Öl
    40 g
  • Schinkenspeck, gewürfelt
    120 g
  • Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
    3 Würfel
    3 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Sauerkraut (800 g), grob geschnitten
    1 Dose
  • geschälte Tomaten (800 g)
    1 Dose
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    3 Prisen
  • Gyrosgewürz
    2 TL
  • geräucherte Mettwürstchen (ca. 800 g)
    8 - 10
  • Paprika, gemischt (ca. 400 g), in mundgerechten Stücken
    3
  • Wasser
    1250 g
  • Sahne
    200 g
  • Zucker
    1 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 13 g
Kalorie 1133 kJ / 270 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...