Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Rauchmandeln
- 2 EL Öl
- 400 g Kasseler, in Würfeln (2 cm)
- 200 g Möhren, halbiert, in schrägen Scheiben (5 mm)
- 100 g Petersilienwurzel, halbiert, in schrägen Scheiben (5 mm)
- 180 g Knollensellerie, in Würfeln (1 cm)
- 1200 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 2 Lorbeerblätter
- 120 g Porree, in Ringen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1396 kJ / 335 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlsuppe mit Geflügelbällchen
2h 30min
Hackbällchen-Suppe
35 min
Bunter Möhreneintopf mit Nürnberger Würstchen
40min
Rindfleisch-Wirsing-Eintopf mit Tomatenbröselei
3h
Steckrüben-Kartoffel-Eintopf mit Mettwurst
50 min
Linseneintopf mit Kasseler und Ananas
1 godz.
Rindfleisch-Wintergemüsetopf
1h 45min
Fleischklößchen-Suppe
30 min
Kasseler Gulasch
40min
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50 min
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30 min
Hühnertopf à la Frikassee
1 Std. 15 Min