Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Rauchmandeln
- 2 EL Öl
- 400 g Kasseler, in Würfeln (2 cm)
- 200 g Möhren, halbiert, in schrägen Scheiben (5 mm)
- 100 g Petersilienwurzel, halbiert, in schrägen Scheiben (5 mm)
- 180 g Knollensellerie, in Würfeln (1 cm)
- 1200 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 2 Lorbeerblätter
- 120 g Porree, in Ringen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1396 kJ / 335 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlsuppe mit Geflügelbällchen
2 godz. 30 min
Bohneneintopf mit Fleischklößchen
40 min
Sauerkraut-Eintopf
35min
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30min
Pichelsteiner Eintopf
1h 10min
Graupeneintopf mit Tafelspitz
1h
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50min
Rindfleisch-Wintergemüsetopf
1 godz. 45 min
Kartoffel-Bohnen-Eintopf mit Kalbsfilet
1h 20min
Kasseler Gulasch
40 min
Hackbällchen-Suppe
35min
Grüne Bohnensuppe mit Mettwürstchen
30min