Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g Öl
-
500
g grüne Bohnen, in Stücken (2 cm)
lub 500 g grüne Bohnen, TK, aufgetaut, in Stücken (2 cm) - 500 g Kartoffeln, in Würfeln (2 cm)
- 100 g Porree, in Ringen (1 cm)
- 600 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht,
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 - 1 ½ TL Bohnenkraut, getrocknet
-
1
Lorbeerblatt, frisch
lub 1 Lorbeerblatt, getrocknet - 4 - 5 Nelken
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 4 geräucherte Mettwürstchen (à ca. 100 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1962 kJ / 470 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50min
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40min
Salzschneidebohnen
45min
Bohneneintopf mit Fleischklößchen
40min
Linsensuppe
8 Std. 45 Min
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1 Std. 10 Min
Graupensuppe
1h
Bohneneintopf
40min
Erbsensuppe mit Würstchen
1h 45 min
Grüne Bohnensuppe mit Mettwürstchen
30min
Westfälisches Blindhuhn (Nordrhein-Westfalen)
1h
Dicke Bohnen mit Kartoffeln und Mettwurst
1 Std. 10 Min