Bouneschlupp (Saarland)
TM6 TM5

Bouneschlupp (Saarland)

4.5 ( 241 ocen )

Składniki

  • 10 g Öl
  • 500 g grüne Bohnen in Stücken (2 cm)
    lub 500 g grüne Bohnen, TK aufgetaut, in Stücken (2 cm)
  • 500 g Kartoffeln in Würfeln (2 cm)
  • 100 g Porree in Ringen (1 cm)
  • 600 g Wasser
  • 2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • 1 - 1 ½ TL Bohnenkraut, getrocknet
  • 1 Lorbeerblatt, frisch
    lub 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • 4 - 5 Nelken
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer
  • 4 geräucherte Mettwürstchen (à ca. 100 g)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
470 kcal / 1962 kJ
Białko
25 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
27 g
Błonnik
4.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy