Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Schalotten
- 20 g Öl
- 100 g Möhren, in Stücken
- 300 g Kartoffeln, in Stücken
- 1200 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 1 ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 100 g Perlgraupen, mittel
- 200 g Kalbstafelspitz, in Würfeln (1 cm)
- 200 g Erbsen, TK, aufgetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 855 kJ / 204 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mettwursteintopf nach Pichelsteiner Art
40min
Rindfleisch-Wirsing-Eintopf mit Tomatenbröselei
3 Std.
Wirsing-Kartoffel-Topf mit Bratwurstbrät
1 Std. 10 Min
Linseneintopf mit Kasseler und Ananas
1h
Rindfleisch-Wintergemüsetopf
1h 45min
Kasseler-Gemüse-Eintopf
40min
Pichelsteiner Eintopf
1 Std. 10 Min
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45min
Graupensuppe
1h
Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond
4 godz.
Linseneintopf mit Lyoner Wurst
1h
Gulaschsuppe deluxe
2h