Kohlrabi mit Kerbelsauce, Putenstreifen und Kartoffeln

Kohlrabi mit Kerbelsauce, Putenstreifen und Kartoffeln

4.4 144 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Marinierte Putenstreifen
  • Kerbel ohne Stiele
    1 Bund
  • Zitrone unbehandelt, 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm) und Saft ausgepresst
    1
  • Senf
    20 g
  • Öl
    20 g
  • Salz
    ¼ TL
  • Paprika rosenscharf
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Putenbrust mit Haut in Streifen (2 cm)
    600 g
Gemüsebeilage
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken
    700 g
  • Kohlrabi in Stiften (3 cm)
    600 g
Kerbelsauce
  • Butter
    40 g
  • Mehl
    40 g
  • Milch
    250 g
  • Muskat, gerieben
    ½ TL
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 544 kcal / 2273 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...