Kasseler auf Wirsing mit Kartoffeln und Frischkäsesauce

Kasseler auf Wirsing mit Kartoffeln und Frischkäsesauce

4.5 632 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Wirsing ohne Strunk
    350 g
  • Wasser
    500 g
  • Öl
    1 TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Kartoffeln in Würfeln (ca. 1 cm)
    800 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Kasseler ohne Knochen, in 4 Scheiben
    400 g
Sauce
  • Frischkäse
    150 g
  • Mehl
    30 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Pfeffer
    2 Prisen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 29 g
Kalorie 1982 kJ / 473 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 7.1 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...