Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- chapelure
- 180 g de sucre en poudre
- 100 g de pâte d'amande, coupée en morceaux
- 150 g de beurre doux, mou, et en morceaux, et un peu pour le moule
- 3 œufs
- 180 g de farine blanche type 45
- 3 c. à café rase de levure chimique
- 200 g de griottes, égouttées
- 1400 g d'eau
- sucre glace maison, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 697.7 kJ / 166.9 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Streusel
2h
Cake orange-pavot
1h 15min
Cakes miel, gingembre et mandarine
55min
Gâteau amande-caroube à la vapeur
1h 15min
Génoise façon tropézienne aux fruits de la Passion
3j 30 menit
Gâteau noix-café à la vapeur
1h 15min
Cheesecake à la vapeur
1hod. 30min
Gâteau poire et porto à la vapeur
45min
Spritzbredele
25min
Roulé brioché aux fruits confits
3j 10 menit
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2h 45 min
Kougelhopf
2hod. 55min