Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange non traitée
- 150 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 40 g d'armagnac
- 250 g d'eau
- 250 g de pruneaux dénoyautés
- 50 g de raisins secs de Corinthe
-
70
g de graisse de canard, et un peu pour le moule
lub 70 g de beurre doux, et un peu pour le moule - 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1472.6 kJ / 350.9 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Crème caramel
3h
Charlotte aux fraises
12h 30min
Cheesecake polonais
1 Std. 30 Min
Chowder au saumon
30min
Terrine de porc aux fruits secs et aux épices douces
72h
Pastilla d'agneau aux fruits secs
1h
Parfait glacé aux raisins et aux noix
12h
Tarte de polenta aux fruits
40min
Pâté de campagne au foie gras
48h
Xerém à la farine de maïs au thon frais
40min
Baba au whisky, crème chocolat-noisette
12h
Crème caramel, noix de coco et banane
5h