Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 orange non traitée
- 150 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 40 g d'armagnac
- 250 g d'eau
- 250 g de pruneaux dénoyautés
- 50 g de raisins secs de Corinthe
-
70
g de graisse de canard, et un peu pour le moule
lub 70 g de beurre doux, et un peu pour le moule - 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1472.6 kJ / 350.9 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 59.6 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Tuiles à la rose
1h
Petits flans pâtissiers
1h 15min
AOUT - Condiment catalan - Richard Toix
3h 30 min
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1h 5min
Puddings au quinoa et coulis de framboises
2 godz.
Ris d'agneau à la zamorana
50min
Biscuits à la goyave
1h 20 min
Cake aux fruits confits
4h
Parfait chocolat et thé fleuri
3h 55 min.
Gâteau de crêpes à l'orange
8 Std. 10 Min
Tarte express aux fraises
50min
Gâteau super pomme
55 min