Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La gelée au maury
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 200 g de vin rouge, type maury
- 20 g de chocolat noir amer
Le biscuit aux noix
- 85 g de sucre en poudre
- 20 g de fécule de maïs
- 75 g de cerneaux de noix
- 2 œufs
- 10 g de beurre doux
- 2 blancs d'œufs
Le foie gras
- 1 foie gras de canard cru (400-500 g env.)
- 2 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 40 g de vin rouge, type maury
- 10 g de liqueur de café
- 1 c. à café de cacao en poudre
- ½ c. à café de café instantané
- 600 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1167.4 kJ / 282.1 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 0 mg
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Mousse de chèvre frais, chair de crabe et avocat, sauce Passion
30 min
Bûche chocolat-orange au cœur chocolat-noisette
13 Std.
Dacquoise praliné-chocolat
50 min
Bouchées de pannacotta de tomates sur biscuits au chorizo
4h 45min
Dessert meringué comme un mojito
9 Std.
Baba au rhum
3h
Foie gras de canard
72h
Choux au tarama
1 godz. 45 min
Choux façon tiramisu
1 Std. 50 Min
Eclairs au foie gras
3h 15min
Pâte à chou
2h