
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 125 g de sucre en poudre
- 5 œufs blancs et jaunes séparés
- 1 pincée de sel
- 125 g de farine de blé
Le sirop
- 100 g d'eau
- 150 g de sucre en poudre
La crème légère au porto
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/ feuille), et un récipient d'eau froide
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g de fécule de maïs
- 3 œufs
- 500 g de lait
- 2 c. à soupe de porto
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
- 150 g de mascarpone très froid
Le montage
- 250 g de pêches détaillées en cubes (1-2 cm)
- 250 g d'abricots frais émincés en fines lamelles
La meringue
- 300 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 711.9 kcal / 2985.1 kJ
- Białko
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Węglowodany
- 112.5 g
- Błonnik
- 1.9 g