Wersje kompatybilne
Douceur ardéchoise, mini-tartelettes à la crème de marron
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte sablée
- 120 g de beurre, détaillé en cubes et un peu pour les moules
- 260 g de farine de blé, et un peu pour les moules
- 80 g de sucre en poudre
- 1 sachet de sucre vanillé
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
La chantilly à la crème de marrons vanillée
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 250 g de mascarpone, très froid
- 300 g de crème de marrons vanillée, type Clément Faugier
Le dressage
- 50 g de crème de marrons vanillée, type Clément Faugier
- 30 g de graines de sésame
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 952.4 kJ / 227.8 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Choux vanillés
1h 20min
Mini-lingots marron-chocolat
40min
Tarte meringuée au citron
1 Std. 10 Min
Le drômois
12h 45min
Chouquettes
1h
Mini-dacquoises au chocolat
4h
Minitartelettes à la crème de marrons
5h
Royal au chocolat
3 Std. 30 Min
Mont-blanc revisité
4h 20min
Mille-feuille à partager
1h 45min
Biscuit roulé
1h 50 min.
Trianon
3 Std.