Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Miso marinade
- 20 g peanut oil
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 tsp miso paste
- 20 g fish sauce
- 2 sirloin steaks (approx. 400-500 g total - see Tips)
Peanut dressing
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh red chilli, trimmed and cut into halves
- 50 g peanut butter
- 20 g soy sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 20 g caster sugar
Salad
- 500 g boiling water
- 200 g frozen edamame beans (see Tips)
- 2 carrots, cut into matchsticks
- 1 red capsicum, cut into thin strips (5 mm)
- 1 cucumber, cut into ribbons
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1802.5 kJ / 429.2 kcal
- Białko
- 39.3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 983.9 mg
Alternatywne przepisy
Red pesto chicken salad
35 Min
Asian nachos
40min
Asian chicken noodle salad
45min
Hoisin pork bowl
30min
Thai beef salad
1h 15 min
Thai chicken wraps
40min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1h 15 min
Thai beef salad
1h 20 min
Asian beef salad with peanut dressing (MEATER+®)
30min
Teriyaki salmon bowl
1h 15 min
Warm satay chicken salad
55min
Orange sesame chicken with broccoli and noodles
45min