![Florentine potato cakes Florentine potato cakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/863178A6-982A-4520-A34D-E9D10553075A/Derivates/C4A9555B-701E-45A3-A377-12B0B26CD141.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sweet potato (approx. 300 g), cut into pieces (3 cm)
- 1 potato (approx. 150 g), cut into pieces (3 cm)
- 400 g water
- 5 whole eggs
- 400 g fresh baby spinach leaves
- salt, to season
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- 2 tbsp plain flour
- ½ tsp baking powder
- 2 tbsp olive oil, for frying
- 2 tsp unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1256 kJ / 299.1 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 1346.1 mg
Alternatywne przepisy
White balsamic reduction
40 min
Prawn salad with avocado dressing
35 min
Fennel, asparagus and camembert salad
30 min
Lemon chicken with crispy potatoes
2h 40min
Rainbow bowl
1h 20min
Crispy rice paper rolls
40 min
Spiced labne with pumpkin and rocket salad
13 Std.
Cauliflower and fennel nuggets with ajvar
1h 35min
Hash browns with chive cottage cheese
1j 15 menit
Chilli chutney quesadillas
1h
Quinoa crumbed fish with slaw
2 Std.
Honey ginger tofu with greens
2u. 25min