Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp pickled capers
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh dill, leaves only
- 1 garlic clove
- 2 anchovy fillets
- ½ tsp lemon, zest only, no white pith, plus 2 teaspoons juice
- 130 g salted butter, softened
- 1 tsp tomato sauce
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tsp brandy
- 1 tsp Madeira wine (see Tips)
- ½ tsp Worcestershire sauce
- ¼ tsp sweet paprika
- ¼ tsp curry powder
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- olive oil, for brushing
- salt, to season
- 6 beef fillet steaks (approx. 200 g each - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1963.4 kJ / 464.6 kcal
- Białko
- 45.2 g
- Węglowodany
- 0.7 g
- Tłuszcz
- 31.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Garlic prawns
25 min
Flank steak with horseradish cream sauce
4h 20min
Cider-brined pork chops with apple dressing
2h 20min
Layered lamb curry
1h
Lamb shanks with risoni and feta
3u. 50min
Flank steak with horseradish cream sauce
4 Std. 35 Min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4h 20min
Buffalo chicken wings
45min
Cedar-wrapped pork with rosemary
40min
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1h 15 min
Café de Paris butter
25 min
Chorizo and prawns a la Sidra
25 min