![Spiced lamb roast Spiced lamb roast](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1AEA556A-7FF0-47C4-AA44-EFEF6C77A293/Derivates/068E7F14-A2F0-4EBB-A072-3711E1B35B77.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp olive oil
- 3 tsp black mustard seeds
- 250 g brown onion, cut into quarters
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 2 tsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 2 dried bay leaves
- ¼ tsp ground turmeric
- 120 g tomato paste
- 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into quarters
- 1 tsp salt
- 100 g Greek-style natural yoghurt, plus extra for serving
- 200 g coconut milk
- 2500 g lamb shoulder, bone in
- water, for roasting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1625.5 kJ / 387 kcal
- Białko
- 45.2 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 430.2 mg
Alternatywne przepisy
Kuruma iraichchi with coconut roti
1hod. 40min
Beef madras
1h 30min
Prawn and chicken laksa
40 分钟
Lamb saag
1h 30min
Moroccan lamb with pilaf
5 Std. 40 Min
Lamb korma
4 Std.
Sri Lankan red beef curry
1hod. 40min
Chicken tikka masala
1h 10min
Layered lamb curry
1小时
Koththu roti
1h 5min
Coconut fish curry
1h 10min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min