Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dried adzuki beans
- 500 g water, plus extra to soak
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- ½ tsp sesame seeds
- ½ tsp dried chilli flakes
- ½ tsp ground sweet paprika
- ½ tsp ground coriander
- 1 garlic clove
- 1 piece lime peel, no white pith
- ½ tsp sea salt
- 800 g cauliflower, cut into florets (approx. 4 cm)
- 3 cm fresh ginger
- 5 cm kombu (see Tip)
- 500 g butternut pumpkin, peeled and cut into cubes (3 cm)
- 2 carrots, cut into pieces (2 cm)
- 150 g fresh sweet corn kernels, cut off the cob
- 1 tbsp tamari, plus extra to taste
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 966.2 kJ / 230.9 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 46.9 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 11.6 g
- Sód
- 396.4 mg
Alternatywne przepisy
15-minute noodles
15min
Mushroom freekeh risotto with spring onion oil
1h 10 min
Veggie & bean grain-free wraps (Thermomix® Cutter, TM6)
35 Min
Salt-free chicken stock paste
45 Min
Gwinganna polenta with vegetables
1h 10 min
Ancho chilli and black bean stew
40 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1j 20 menit
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
24hod. 55min
No-waste veggie bolognese (TM6)
3sa
Freeform basic bread
1 godz. 35 min
Warm satay bowl
1h 10 min
Meat-free mushroom lasagne
1j 30 menit