![Lavender honey ice cream Lavender honey ice cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3A85EFF1-9C30-4092-A29C-9D54BACA190C/Derivates/ED86F5CD-D3DC-486D-9AAF-EEEA2BAB277D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g raw sugar
- 400 g milk
- 120 g pouring (whipping) cream
- 4 egg yolks
- 60 g honey
- 2 tbsp culinary dried lavender (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1310.3 kJ / 312 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 56.8 mg
Alternatywne przepisy
Summer ice cream cake
4 Std. 50 Min
Sicilian iced coffee
4h 10 min
Nyonya Blue Pea Flower Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
4h 45min
Cranberry Jelly
40 Min
Grain salad lettuce cups (Dani Valent)
1 godz. 55 min
Fennel, date and nut bread
1 Std. 15 Min
Gin and lime pie
3 Std. 10 Min
Orange curry dressing
10 Min
Sous vide pears with cinnamon sauce (TM5)
2h
Sauerkraut soup
50 Min
Panettone
34 godz. 25 min
Whole cauliflower with pea purée
40 Min