Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 25 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di luganega spellata, a pezzi (3 cm)
- 30 g di cipolla bianca a pezzi
- 40 g di burro
- 320 g di riso Carnaroli
- 60 g di vino rosso
- 820 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2895 kJ / 692 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 38.4 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40 min.
Risotto al Parmigiano Reggiano
35min
Risotto alla milanese
30min
Risotto lardo e crescenza al miele
35min
Sciatt
1h
Risotto con salsiccia e uva
40 min.
Polenta e bruscitti
2h 20min
Risotto alla valdostana
35min
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1h
Risotto al Barolo
30min
Pizzoccheri
50 min.
Polenta taragna
1h 15 min.