Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 30 g di Parmigiano Reggiano
- 80 g di misto per soffritto
- 100 g di speck a striscioline
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 850 g di acqua calda
- 100 g di vino bianco
- 10 - 15 g di sale
- 350 g di riso Arborio (cottura 15 min.)
- 40 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2276 kJ / 544 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 71.7 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai quattro formaggi
40min
Risotto con pancetta, noci e panna
35min
Risotto con salsiccia e piselli
40min
Risotto alla milanese
30min
Risotto melone e speck
40min
Risotto gamberi, salsiccia e mele
40min
Risotto con Brie, speck e noci
35min
Risotto fragole e cioccolato
30min
Risotto affumicato
35min
Risotto alle fragole e peperoncino
40min
Risotto alla birra
35min
Risotto alla castellana
35min