![Risotto rosmarino e speck Risotto rosmarino e speck](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0D9B6036-EA74-4EBB-9EB2-864B67F462F1/Derivates/B86A948A-6590-4714-AF5B-D1AE505F0B00.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 30 g di Parmigiano Reggiano
- 80 g di misto per soffritto
- 100 g di speck a striscioline
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 850 g di acqua calda
- 100 g di vino bianco
- 10 - 15 g di sale
- 350 g di riso Arborio (cottura 15 min.)
- 40 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2276 kJ / 544 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 71.7 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30 Min
Risotto alle fragole e peperoncino
40 Min
Risotto alla birra
35 min
Risotto con Brie, speck e noci
35 min
Risotto con pancetta, noci e panna
35 min
Risotto affumicato
35 min
Risotto alle erbe aromatiche
35 min
Risotto al Barolo
30 Min
Risotto radicchio, speck e taleggio
35 min
Risotto al Parmigiano Reggiano
35 min
Risotto ai quattro formaggi
40 Min
Risotto con salsiccia e piselli
40 Min