Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 10 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 60 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di peperone rosso a cubetti (1 cm)
- 320 g di riso integrale (cottura 18-20 minuti)
- 640 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 200 g di zucchine a cubetti (1 cm)
- 60 g di ricotta, scolata dal siero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1749 kJ / 418 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai peperoni e tonno
40min
Risotto spinaci e piselli
35min
Risotto verde
30min
Risotto ai peperoni e curry
40min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40min
Risotto rosso con peperone e pomodoro
40min
Riso integrale al tonno e carciofi
40min
Insalata di riso integrale (vegan)
1h
Riso integrale al pesto di rucola
45min
Insalata di riso vegetariana
40min
Risotto al basilico e pecorino con dadolata di melanzane
1h 10 min
Risotto spinaci e gamberetti
30min