![Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini) Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A93F0B66-FACB-4976-BA85-730D7FE1913D/Derivates/02516767-A444-45DA-A926-CF7B0EA6ABBB.jpg)
Wersje kompatybilne
Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di pecorino Romano a pezzi (3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli cottura 17 minuti
- 50 g di vino bianco
- 770 g di brodo vegetale caldo
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b. per mantecare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2156 kJ / 515 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alla birra
35min
Risotto pere e Taleggio
40min
Risotto allo Champagne
25 min
Risotto con Brie, speck e noci
35min
Risotto cacio e pere
40min
Risotto al Taleggio con cipolla di Tropea caramellata al balsamico
1 godz.
Risotto affumicato
35min
Risotto rosmarino e speck
25 min
Risotto al limone e prosciutto crudo
35min
Spaghettoni cacio e pepe
25 min
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35min
Risotto al Barolo
30min