Wersje kompatybilne
Risotto cacio e pepe (di Francesca Romana Barberini)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di pecorino Romano a pezzi (3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 320 g di riso Carnaroli cottura 17 minuti
- 50 g di vino bianco
- 770 g di brodo vegetale caldo
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b. per mantecare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2156 kJ / 515 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate, cannellini, curry e mazzancolle (senza glutine)
45 min.
Risotto al gorgonzola e noci al miele
35min
Spaghetti cacio e pepe
35min
Marinatura al Whisky
15 min
Risotto cacio e pere
40 min.
Penne risottate alla vodka
35min
Risotto ai 4 formaggi (per 1 persona)
25 min.
Riso alla 'nduja con fonduta di provola
40 min.
Risotto con Brie, speck e noci
35min
Risotto allo Champagne
25 min.
Spaghettoni cacio e pepe
25 min.
Risotto alla birra
35min